Afscheidslocatie

 

Als uitgangspunt bij het kiezen van de afscheidslocatie kunt u uw gevoel laten spreken. U moet zich op zo'n locatie vooral op uw gemak voelen. Ik doe een aantal suggesties, maar volg vooral uw eigen ideeën en bedenk tevens wat de overledene eer aan doet.

De kerk in Bathmen kan gebruikt worden voor een afscheidsdienst. Dit geldt zowel voor leden van de kerk als voor niet-leden. Het is een bijzondere plek om een dergelijke bijeenkomst te houden (zeker in combinatie met live muziek en/of zang).

Natuurlijk kan iedere aula (bij een begraafplaats of in een crematorium) gebruikt worden voor een afscheidsbijeenkomst. Of een zaal in een restaurant. Daar kan dan aansluitend de condoleance plaatsvinden met bijvoorbeeld een hapje en een drankje of koffie met koek of een broodje. Dit is vaak een heel praktische locatie.

Het kan ook mooi zijn om op een deel van een boerderij, waar de overledene altijd heeft gewoond, een bijeenkomst te houden. Een andere mogelijkheid is in een grote (te huren) tent achterin de tuin, wanneer de ruimte daarvoor aanwezig is en voor kleinere gezelschappen kan zelfs de huiskamer geschikt zijn.