henny-leemkuil-uitvaartbegeleiding-bathmen_20170126221029

Kosten en verzekeringen

 

De kosten voor een uitvaart hangen logischerwijs af van de keuzes die worden gemaakt. Voor mijn diensten bereken ik een standaardtarief voor de gehele begeleiding. Diensten of leveringen van derden bereken ik rechtstreeks aan u door. Voor een kist of opbaarplank houd ik de adviesprijs aan van de leverancier. Op deze manier ben ik steeds onafhankelijk in mijn adviezen.
Over het algemeen kost een uitvaart tussen de € 5000,- en de € 9000,-.
Wanneer ik een voorgesprek met u heb gehad of een uitvaart voor u begeleid, kan ik u een kostenbegroting geven. Bij het begeleiden van een uitvaart is dit zodra alle keuzes bekend zijn.


Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan ik gewoon voor u een uitvaart begeleiden. U bent namelijk niet verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door degene bij wie u de verzekering heeft afgesloten. 
Wanneer u een kapitaalverzekering heeft afgesloten, keert de verzekering het gespaarde bedrag aan u uit.  Dit kan in mindering gebracht worden op de factuur.
Heeft u een natura verzekering afgesloten, dan bent u verzekerd voor een aantal diensten. Er moet dan nagevraagd worden welk bedrag er uitgekeerd gaat worden en voor welke diensten. Dit kan een standaard bedrag zijn of er wordt per onderdeel op de nota bekeken wat er uitgekeerd gaat worden.